1. Tislaus ei onnistu, koska tasapainoseoksessa on mukana etanolia, jonka kiehumispiste79 °C on liian lähellä etyyliasetaatin kiehumispistettä 77 °C.
  2. Kerrokset erottuvat paremmin, kun vesikerros sisältää ioneja.
  3. NaOH on vahvempi emäs kuin Na2CO3. Sitä käytettäessä esteri saattaisi helpommin hydrolysoitua kuin karbonaattia käytettäessä. Lisäksi karbonaatti hajoaa hapon kanssa reagoidessaan (tuotteena syntyy CO2 sekä vettä).
  4. 0,70 mol · 18 g/mol = 12,6 g < 13 ml.
  5. M(MgSO4) = 120,36 g/mol, joten n(H2O) = 7 · n(MgSO4)
    n(H2O) = 7 · 1,0 g : 120,36 g/mol = 0,0582 mol
    m(H2O) = 0,0582 mol · 18,0 g/mol =1,05 g, siis noin 1 ml:n.
  6. Hapon kiehumispiste on huomattavasti korkeampi kuin etanolin ja etyyliasetaatin, joten tuotetta voidaan tislata.
  7. Etikkahappo (kp 118 °C) muodostaa vetysidosten avulla dimeerejä. Etyyliasetaatti (kp 77 °C) ei ole poolinen, joten sen molekyylejä pitävät yhdessä vain heikot van der Waalsin sidokset.
Kemian sivut